Αυτά τα λάθη δεν πρέπει να γίνονται. Βαφές μαλλιών με χέννα

Το βάψιμο των μαλλιών με χέννα, όπως συμβαίνει και με τις κανονικές βαφές μαλλιών, αναγνωρίζεται ως πολύ δημοφιλές. Η χέννα δεν είναι μόνο 100% φυσική χρωστική ουσία αλλά και απιφέρει και φυσικά αποτελέσματα. Ωστόσο, η αλλαγή του χρώματος των μαλλιών με χέννα δεν είναι απλή. Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο για να μάθετε ποια λάθη θα πρέπει να αποφύγετε με την εφαρμογή της χέννας για να αποκτήσετε το χρώμα μαλλιών που θέλετε.

1. Δεν αναλύετε τη σύνθεση

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος κατά την εφαρμογή χέννας. Το αποτέλεσμα; Μπορεί συχνά να εφαρμόζετε αντιγραφές ή πολύ φτωχές ποιοτικά χέννες που βλάπτουν τα μαλλιά και ερεθίζουν το τριχωτό της κεφαλής. Και το χειρότερο είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα των μαλλιών είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που θέλετε και περιγράφεται στη συσκευασία. Επίσης, αν δεν διαβάσετε τον κατάλογο των συστατικών τότε είναι πολύ πιθανό να μην διαβάσετε ούτε τις οδηγίες χρήσης. Εξάλλου, γιατί να χάσετε χρόνο για να διαβάσετε τις οδηγίες εάν έχετε ήδη ακούσει πώς να το κάνετε ή έχετε δει κάποιο άρθρο που αφιερώνεται σε αυτό το θέμα στο διαδίκτυο. Δυστυχώς, μια τέτοια στρατηγική μπορεί να είναι καταστροφική, διότι δεν θα λειτουργήσει στα μαλλιά σας εξίσου καλά κάθε συμβουλή που διαβάζετε στο διαδίκτυο ή που σας δίνει ένας φίλος.

2. Η χέννα βάφει όλους τους τύπους μαλλιών

Δεν είναι αληθές. Η επίδραση του βαψίματος εξαρτάται από: το χρώμα και τον τύπο των μαλλιών, την φροντίδα που παρέχεται στα μαλλιά πριν από την εφαρμογή της χέννας, τον τύπο της χέννας, τον χρόνο που αφήνετε τη χέννα να κάθεται στα μαλλιά σας, τον τρόπο που ετοιμάσατε τη χέννα για τη διαδικασία, την κατάσταση του οργανισμού σας.

3. Ανεπαρκής προετοιμασία της χέννας

Αυτό μπορεί να προκληθεί είτε από την έλλειψη γραπτών οδηγιών είτε από σύγχυση. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να προετοιμαστεί η χέννα. Για παράδειγμα, αν καλύψετε αυτό το φυσικό χρώμα με βραστό νερό, τότε δεν μπορείτε να περιμένετε να αποκτήσετε καλά αποτελέσματα. Αν προσθέσετε πάρα πολύ νερό, τότε το μείγμα δεν θα χρωματίσει τα μαλλιά σας καθόλου. Αντίθετα, θα περάσει από τα μαλλιά χωρίς να τα επηρεάσει. Μπορείτε να εντοπίσετε σβώλους στο μείγμα της χέννας σας; Αυτό είναι κακό, πάρα πολύ κακό.

4. Πολύ λίγη χέννα σε σύγκριση με το μήκος και το πάχος των μαλλιών

Η χρήση πολύ μικρής χρωστικής καθιστά αδύνατη την επίστρωση της τρίχας με το σωστό τρόπο. Εάν είστε αρχάριος, μην φοβάστε να εφαρμόσετε άφθονη χέννα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο από αυτό το φυσικό χρώμα και να αποκτήσετε εντονότερο χρώμα από ότι να μην μπορείτε να δείτε τις τυχόν αλλαγές στην εμφάνιση των μαλλιών σας. Μετά από μερικές θεραπείες θα μάθετε πόση χέννα χρειάζεται η τρίχα σας.

5. Δεν είστε αρκετά επιμελής

Βασικά, δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε απλό βάψιμο ούτε έντονο χρώμα, αν δεν καλύψετε ομοιόμορφα όλα τα μαλλιά σας με χέννα. Καθώς είναι εύκολο να μαντέψετε, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ μακριά από αυτό που θέλετε όταν εφαρμόζετε περισσότερη χέννα σε κάποια μαλλιά αφήνοντας τα υπόλοιπα χωρίς επικάλυψη με την χρωστική ουσία. Επιπλέον, το χρώμα που αναζητούσατε θα διαφέρει σίγουρα από αυτό που μόλις εμφανίστηκε στα μαλλιά σας. Πώς να το κάνετε με τον σωστό τρόπο; Ξεκινήστε την εφαρμογή της χέννας από τις ρίζες, τόσο από το μέτωπο όσο και από την χωρίστρα. Στη συνέχεια, συνεχίστε να εφαρμόζετε την χρωστική ουσία στην περιοχή πίσω από το αυτί, κοντά στο τριχωτό της κεφαλής και, τέλος, καλύψτε τα μαλλιά κατά μήκος.

6. Αφήνετε τη χέννα να κάτσει είτε πολύ λίγο είτε πάρα πολύ

Αξίζει να αντιληφθείτε ότι η χέννα μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση των μαλλιών και ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής αν παραμείνει για πάρα πολύ ώρα. Φυσικά, το τελικό αποτέλεσμα χρωματισμού θα είναι εντελώς διαφορετικό, σίγουρα χειρότερο. Παρόμοια αποτελέσματα θα παραδοθούν εάν αφήσετε τη βαφή πολύ λίγη ώρα. Μία ώρα θα πρέπει να είναι αρκετή για να γίνει η δουλειά. Ωστόσο, εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζετε χέννα, σας προτείνουμε να την αφήσετε να καθίσει μόνο για 30 λεπτά. Μισή ώρα πρέπει να είναι αρκετή για να αποκτήσετε το σωστό χρώμα χωρίς να αποδυναμώσετε τα μαλλιά σας. Φυσικά, εάν η χέννα στα μαλλιά σας για 30 λεπτά και δεν φέρνει ικανοποιητικά αποτελέσματα, παρατείνετε αυτή τη φορά τη διαδικασία και θυμηθείτε να παρατηρήσετε πώς οι τρίχες σας αντιδρούν σε αυτή τη θεραπεία.

7. Πρόσθετα στη χέννα

Υπάρχουν διάφορες πρόσθετες ουσίες με τις οποίες μπορεί να ταιριάζει η χέννα. Ορισμένες από αυτές εντείνουν ή αποδυναμώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια, τα πρόσθετα μπορεί να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των αποτελεσμάτων, να αλλάξουν το χρώμα των μαλλιών ή να βελτιώσουν την κατάσταση των μαλλιών. Αξίζει επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι τα επιπλέον συστατικά μπορεί να συμβάλλουν στο ξεθώριασμα της χρωστικής ουσίας και το χρώμα των μαλλιών να αλλάζει με κάθε πλύση. Επίσης, το κρανίο μπορεί να μείνει ερεθισμένο. Επομένως, προτού εφαρμόσετε τη χέννα στα μαλλιά σας, εκτελέστε πρώτα μια δοκιμή σε ένα μικρό κομμάτι του κεφαλιού.

8. Δεν προστατεύετε το δέρμα από τη χρώση

Πράγματι, οι κηλίδες χέννας και τα σημάδια που αφήνει είναι πραγματικά δύσκολο να αφαιρεθούν. Οι πιο επιρρεπείς σε χρώση είναι: το μέτωπο, τα αυτιά, ο λαιμός και τα νύχια. Επομένως, αν θέλετε να μείνετε μακριά από τους λεκέδες, επικαλύψτε τα μέρη του σώματος με κρέμα, λάδι ή βαζελίνη. Επίσης, φορέστε γάντια από καουτσούκ για να κρατάτε τα χέρια σας καθαρά.

9. Απαλός καθαρισμός μαλλιών πριν από τον χρωματισμό

Το σμήγμα, τα υπολείμματα καλλυντικών, η πιτυρίδα και άλλες ακαθαρσίες μπορούν να εμποδίσουν την σωστή εφαρμογή της χέννας και την εμφάνιση του επιθυμητού χρώματος. Απλώς, η χέννα διεισδύει καλύτερα και ευκολότερα σε καθαρά μαλλιά. Ως εκ τούτου, προτού βάλετε χέννα στα μαλλιά, βεβαιωθείτε ότι αυτά είναι καθαρά, στεγνά και χτενισμένα. Χάρη σε όλα αυτά, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο και πιο ανθεκτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *