Ο οδηγός ενός καλλιτέχνη μακιγιάζ. Πώς να ταιριάξετε το μέικ απ με κάθε τύπο δέρματος;

Πολλές γυναίκες αναζητούν απαντήσεις στο ερώτημα ποια βάση να επιλέξουν. Η ανθεκτικότητα, η αντιστοίχιση χρωμάτων και οι πρόσθετες ιδιότητες έχουν μεγάλη σημασία. Μην αναρωτηθείτε αν υπάρχει το τέλειο μεικ απ, απλά επιλέξτε αυτό που ταιριάζει απόλυτα στο δέρμα σας!

Μπορεί να αντικατασταθεί με κρέμα BB, αλλά δεν έχει τόσο καλή κάλυψη και πολλές ιδιότητες που είναι χαρακτηριστικές του μεικ απ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό καλλυντικό, χωρίς αυτό, ακόμη και με τα πιο όμορφα μάτια και χείλη, κάτι θα λείπει. Εξασφαλίζει τον τόνο και την υφή του δέρματος, καλύπτει τις ατέλειες, μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και τον αποχρωματισμό και φωτίζει ακόμη την επιδερμίδα και δίνει μια όμορφη και υγιή λάμψη. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να κάνουμε τη σωστή επιλογή.

Το λάθος επιλεγμένο μεικ απ θα λειτουργήσει με τον αντίθετο τρόπο από ότι θα έπρεπε. Πάρα πολύ ανοιχτόχρωμο ή πολύ σκοτεινό χρώμα που θα ξεχωρίζει από το δέρμα, θα δίνει έμφαση στις λεπτές γραμμές και θα δείξει όλες τις ατέλειες αντί να τις κρύψει. Μπορεί να κάνει κάποιον να φαίνεται μεγαλύτερης ηλικίας και να χαλάσει ολόκληρο το αποτέλεσμα του μακιγιάζ. Αξίζει να μάθετε πώς να επιλέξετε μεικ απ για τον τύπο του δέρματος και το φυσικό του χρώμα.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΜΕΙΚ ΑΠ;

Δεν είναι δύσκολο έργο, παρά τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων στα καταστήματα. Τα περισσότερα καλλυντικά στα ράφια των καταστημάτων έχουν πολύ παρόμοιες ιδιότητες και διαφέρουν μόνο όσον αφορά τη συσκευασία και την τιμή. Αξίζει να μάθετε τι να αναζητήσετε όταν ψάχνετε για το τέλειο προϊόν για τον εαυτό σας. Υπάρχουν μόνο δύο βήματα που σας χωρίζουν από την επιλογή του σωστού μεικ απ.

1. Επιλέξτε το χρώμα του μεικ απ

Πριν ξεκινήσετε την επιλογή ενός μεικ απ, καθορίστε τη σκιά του δέρματός σας. Ένα φαινομενικά εύκολο εγχείρημα προκαλεί πολλά προβλήματα στις γυναίκες. Ο τόνος του δέρματος είναι σημαντικός. Ξέρετε τι είναι το δέρμα σας; Θερμό ή ψυχρό; Εάν δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ, κάντε μια απλή δοκιμή. Βάλτε ένα λευκό κομμάτι χαρτί δίπλα στο πρόσωπό σας και προσδιορίστε πως φαίνεται η επιδερμίδα σας στο φως της ημέρας. Αν έχει μια μπλε ή ροζ σκιά – έχει ψυχρή σκιά. Αν είναι πιο χρυσή ή κιτρινωπή – έχει θερμή σκιά. Τί μας δίνει πληροφορίες;

Ένα μεικ απ για επιδερμίδα με ψυχρούς τόνους θα πρέπει να αναμιγνύεται με λίγο ροζ, ενώ για μια θερμή επιδερμίδα – με λίγο καφέ ή κίτρινο.

Η αντιστοίχιση της βάσης με τον τόνο της επιδερμίδας σας είναι η μισή δουλειά. Θυμηθείτε ότι η βάση μπορεί να είναι πιο σκουρόχρωμη ή ανοιχτόχρωμη. Και εδώ, δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένας σαφής κανόνας για το ποια βάση να επιλέξετε. Πολλές γυναίκες τείνουν να επιλέγουν το προϊόν σχεδόν τυχαία, χρησιμοποιώντας τα δείγματα που διατίθενται στο φαρμακείο. Το ιδανικό μεικ απ θα πρέπει να είναι αόρατο στο δέρμα και να συνδυάζεται με αυτό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η δοκιμή του χρώματος της βάσης στον καρπό ή στο πίσω μέρος του χεριού είναι λάθος μέθοδος. Το χρώμα του δέρματος εκεί είναι σημαντικά διαφορετικό από το χρώμα του δέρματος.

Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε από το σαγόνι μέχρι το λαιμό κάποιες από τις αποχρώσεις που πιστεύετε ότι μπορεί να είναι κατάλληλες. Γιατί σε αυτό το μέρος; Επειδή ένα καλά επιλεγμένο μεικ απ δεν μπορεί να «κόψει» τον λαιμό και πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα του δέρματος κάτω από το σαγόνι. Η δοκιμή τριών επιλεγμένων αποχρώσεων θα σας βοηθήσει να επιλέξετε εκείνη που είναι λιγότερο διαφορετική από τον φυσικό τόνο του δέρματος.

2. Αντιστοίχιση της βάσης με τον τύπο δέρματος

Ένα εντελώς ξεχωριστό ζήτημα είναι η αντιστοίχιση της βάσης με τις ανάγκες του δέρματός σας. Ποιο μεικ απ πρέπει να επιλέξετε έτσι ώστε να μην διαχωρίζεται από το δέρμα ή να μην τονίζει τα ξηρά σημεία του δέρματος, αλλά να φροντίζει το δέρμα ενώ το φοράτε; Αξίζει να ακολουθήσετε τον τύπο του δέρματος, ο οποίος πρέπει να προσδιοριστεί με ακρίβεια από την αρχή. Πώς να διαπιστώσετε εάν έχετε ξηρή, λιπαρή ή συνδυαστική επιδερμίδα; Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο.

  • Ποια βάση είναι κατάλληλη για ξηρό δέρμα;
    Η καλύτερη θα είναι μία με βιταμίνη Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενυδατικές ουσίες. Τα μεικ απ για το ξηρό δέρμα εμπλουτίζονται συχνά με υαλουρονικό οξύ ή έλαια που εμποδίζουν την απώλεια υγρασίας. Αυτό που μετράει δεν είναι μόνο η σύνθεση των προϊόντων αλλά και η συνοχή της. Η ξηρή επιδερμίδα θα είναι πιο άνετη με ελαφρές επιφάνειες που απλώνονται εύκολα, απορροφούνται καλά και δεν επιβαρύνουν το δέρμα.
  • Ποια βάση είναι κατάλληλη για λιπαρό δέρμα;
    Στην περίπτωση του λιπαρού δέρματος, η κατάσταση είναι εντελώς αντίθετη. Το προϊόν πρέπει να είναι με βάση το νερό αλλά να περιέχει σωματίδια σιλικόνης έτσι ώστε να μην ρέει από το πρόσωπο. Η καλύτερη βάση για το λιπαρό δέρμα θα έχει μαλακτικές ιδιότητες. Αυτό είναι δυνατό χάρη στις ουσίες που απορροφούν το υπερβολικό σμήγμα καθώς και τα φυτικά εκχυλίσματα (φασκόμηλο ή τσάι) που περιορίζουν τους πόρους και καθαρίζουν το δέρμα.
  • Ποια βάση είναι κατάλληλη για συνδυαστικό δέρμα;
    Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να επιλέξετε ένα μεικ απ που θα λειτουργεί καλά για συνδυαστικό δέρματος. Το πρόβλημα είναι ότι είναι λιπαρό στη ζώνη Τ άλλα και υπερβολικά ξηρό σε άλλα μέρη. Αξίζει να επιλέξουμε τα λεγόμενα «έξυπνα» μεικ απ, τα οποία περιέχουν ενυδατικές ουσίες και ταυτόχρονα έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και απαλύνουν τους ερεθισμούς. Για παράδειγμα, τα προϊόντα με εκχύλισμα βλέννας σαλιγκαριού, λειτουργούν καλά.
  • Ποια βάση είναι κατάλληλη για ώριμο δέρμα;
    Στην αγορά καλλυντικών υπάρχουν όλο και περισσότερα μεικ απ που ελαχιστοποιούν την εμφάνιση των ρυτίδων και παρέχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Κατά κανόνα, είναι ελαφρώς ακριβότερα, επειδή πρέπει να ενυδατώνουν καλά (το ώριμο δέρμα έχει πρόβλημα με το σωστό επίπεδο ενυδάτωσης), αλλά και να λειτουργούν ως ελαφριά θεραπεία σύσφιξης. Είναι σημαντικό το μεικ απ να ταιριάζει άψογα με τη σκιά του δέρματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *