Κομπούχα: Οφέλη για το σώμα, το δέρμα και τα μαλλιά

Σχεδόν όλοι έχουν ακούσει για το τσάι κομπούχα καθώς γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στον κόσμο. Μπορείτε εύκολα να το βρείτε σε πολλά εστιατόρια, να το αγοράσετε σε καταστήματα βιολογικών τροφίμων, ή να το φτιάξετε μόνοι σας σπίτι. Παρόλο που θεωρείται δροσιστικό και αναζωογονητικό ρόφημα, μπορεί να βοηθήσει και την εμφάνισή σας. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα οφέλη της κομπούχα για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας.

Η κομπούχα εμφανίστηκε στην Ευρώπη και στην Αμερική πρόσφατα, αλλά στην Ασία ήταν πολύ γνωστή εδώ και αιώνες. Μερικοί άνθρωποι το αποκαλούν τσάι με μανιτάρια ή ιαπωνικό τσάι με μανιτάρια. Η κομπούχα είναι μια μεγάλη ομάδα μυκήτων και καλλιέργεια βακτηρίων που μαζί δημιουργούν μια στρογγυλή μάζα που μοιάζει με ζελέ. Αφού εκτεθεί σε ζύμωση, αυτό το ρόφημα γίνεται αφρώδες και δροσιστικό με γλυκόξινη γεύση. Λόγω των αποδεδειγμένων θεραπευτικών ιδιοτήτων, η κομπούχα αναφέρεται συχνά ως το ελιξίριο της μακροζωίας.

Τι περιέχει η κομπούχα;

Πολλές μελέτες έδειξαν ότι η κομπούχα περιέχει πολλά συστατικά που είναι γνωστά για τα οφέλη τους στην υγεία. Περιέχει κυρίως βιταμίνες της ομάδας Β και βιταμίνη C. Εκτός από αυτά το γνωστό τσάι μανιταριών περιέχει σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο, αλλά όχι μόνο αυτά. Η κατανάλωση της κομπούχα προσφέρει στο σώμα γαλακτικό οξύ, μηλικό οξύ και οξικό οξύ.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κομπούχα για διάφορους λόγους και οι πιο συνηθισμένοι είναι:

  • να χάσουν βάρος
  • για την αντιμετώπιση της αϋπνίας
  • για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού
  • για να περισσότερη ενέργεια
  • για βελτίωση της συγκέντρωσης
  • για την καλύτερη λειτουργία των νεφρών και του συκωτιού
  • για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Τα οφέλη της κομπούχα στην περιποίηση του δέρματος

Το τσάι κομπούχα μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα και στα μαλλιά χωρίς να αραιωθεί με νερό ή να συνδυαστεί με άλλα προϊόντα. Μπορείτε να αναζητήσετε προϊόντα που περιέχουν ήδη αυτό το εντελώς φυσικό ελιξίριο.

Έχει αποδειχθεί ότι η κομπούχα είναι αντιβακτηριδιακή, μυκητοκτόνα και αποτοξινωτική. Γι’ αυτό είναι τόσο καλή στον καθαρισμό του δέρματος και στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος. Επιπλέον η κομπούχα μειώνει τους πόρους, απαλύνει και καταπραΰνει το δέρμα. Εάν ταλαιπωρείστε με ακμή, σημάδια, κοκκινίλες και άλλους τύπους σημαδιών, είναι πολύ πιθανό τα καλλυντικά με κομπούχα να σας βοηθήσουν με τα προβλήματα αυτά. Επιπλέον το τσάι από μανιτάρια είναι γνωστό για την λάμψη του δέρματος. Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας τόνερ προσώπου με κομπούχα, συνδυάστε ρόφημα με προβρασμένο νερό (1:2) και στη συνέχεια σκουπίστε το καθαρισμένο σας πρόσωπο μια φορά την μέρα.

Κορυφαία προϊόντα περιποίησης μαλλιών και δέρματος με κομπούχα

  • Fresh – μια ολόκληρη σειρά προϊόντων περιποίησης με κομπούχα
  • OnlyBio – μια ολόκληρη σειρά προϊόντων περιποίησης με κομπούχα
  • Origins – Ginger Kombucha Skin Balancing Super Tea Mask
  • Dr Ceuracle – Vegan Kombucha Tea Essence
  • The Youth To The People – Kombucha + 11% AHA Exfoliation Power Toner
  • Elemental Herbology – scrub τριχωτού της κεφαλής

Τα οφέλη της κομπούχα στην περιποίηση των μαλλιών

Χάρη στην κομπούχα, τα μαλλιά γίνονται λαμπερά και λεία. Επιπλέον η κομπούχα επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών και αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής, συμπεριλαμβανομένης της πιτυρίδας. Μπορείτε να πίνετε τσάι με μανιτάρια καθημερινά, ή να ετοιμάζετε ένα μείγμα μαλλιών με κομπούχα και νερό (1:1) για να ξεπλένετε τα μαλλιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *