Πώς να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τους καιρικούς παράγοντες

Τα μαλλιά μας, όπως το δέρμα μας, είναι εκτεθειμένα σε διάφορους περιβαλλοντικούς και καιρικούς παράγοντες, όπως ο ήλιος, η βροχή, η υγρασία, ο άνεμος, η σκόνη, τα χημικά και ακόμη και η θάλασσα. Έτσι, πρέπει να προστατεύουμε τα μαλλιά μας με τον ίδιο τρόπο που προστατεύουμε το δέρμα μας.

Πώς οι καιρικοί παράγοντες επηρεάζουν τα μαλλιά μας;

Τον καλοκαιρινό μήνα, ο ήλιος είναι ο πιο άγριος εχθρός των μαλλιών. Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας ξηρά, θαμπά και επιρρεπή σε φθορά. Από την άλλη πλευρά, το χειμώνα, ο άνεμος, το κρύο και η ξηρή αέρα μπορεί να ξηραίνουν τα μαλλιά σας και να τα κάνουν σπαστά.

Πώς να προστατεύσετε τα μαλλιά μας από τους καιρικούς παράγοντες

Προστατεύστε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Φορέστε ένα καλοκαιρινό καπέλο ή ένα μαντήλι για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο και να προλάβετε την ξηρότητα και τις φθορές που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Να προσέχετε τη χρήση των προϊόντων για τα μαλλιά

Οι βαφές, τα προϊόντα styling και τα σεσουάρ μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σας. Επιλέξτε φυσικά προϊόντα για τα μαλλιά που ενυδατώνουν και προστατεύουν τα μαλλιά σας.

Πιέστε και μη τρίβετε τα μαλλιά σας μετά το ντους

Απόφευγε την τριβή των μαλλιών σας με την πετσέτα επειδή αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορές. Απλώς πιέστε την πετσέτα πάνω στα μαλλιά σας για να απορροφήσει το έξτρα νερό.

Αποφύγετε το styling υψηλής θερμοκρασίας

Οι συσκευές styling υψηλής θερμοκρασίας προκαλούν σημαντική ξηρότητα, έτσι προσπαθείστε να τις χρησιμοποιείτε τις λιγότερο απότι μπορείτε, ή τουλάχιστον χρησιμοποιείτε μια προστατευτική κρέμα ή σπρέι πριν το στέγνωμα ή το χτένισμα.

Κάντε επαναφορά των μαλλιών σας

Χρησιμοποιήστε μια θεραπεία επανόρθωσης για να ενισχύσετε τα μαλλιά σας και να τα προστατέυσετε από τη ζημιά. Τα προϊόντα επανόρθωσης παρέχουν βαθιά ενυδάτωση και θρέψη, προκειμένου να διατηρήσουν τα μαλλιά απαλά και να προστατεύουν από τη ζημιά που προκαλείται από τους καιρικούς παράγοντες.

Συμπεράσματα

Προστατεύοντας τα μαλλιά σας από τους καιρικούς παράγοντες, μπορείτε να διατηρήσετε την ομορφιά τους και την υγεία τους. Ακολουθήστε τα παραπάνω συμβουλές για να προλάβετε τις φθορές από τον ήλιο, τον άνεμο, την υγρασία και την ξηρότητα του αέρα.