Συμβουλές για καλύτερη περιποίηση του δέρματος κάτω από τα μάτια

Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη και εύθραυστη περιοχή του χόριου μας. Είναι επιρρεπής σε απώλεια νερού και επικίνδυνο να ερεθιστεί. Πράγματι το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι απαιτητικό και πρέπει να το λάβετε υπόψη, εάν θέλετε να αποφύγετε το πόδι της χήνας, για όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν πρέπει να ξεχνάτε την καθημερινή περιποίηση με θρεπτικά συστατικά και την ενυδάτωση, διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμήσετε τις ατέλειες των ματιών που χαλούν την εμφάνισή σας. Πώς πρέπει να είναι η σωστή περιποίηση των ματιών;

Το λιπιδικό φράγμα προστατεύει το δέρμα, εκτός από την περιοχή κάτω από τα μάτια, δυστυχώς. Αυτή η περιοχή είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη, γι’ αυτό και αναπτύσσει ρυτίδες τόσο γρήγορα. Η έλλειψη ύπνου, ο πολύς χρόνος μπροστά σε οθόνες και τα λάθη στην περιποίηση επηρεάζουν εξίσου. Ευτυχώς γνωρίζουμε μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα.

Αφαίρεση μακιγιάζ

Είναι ο πυρήνας της καθημερινής περιποίησης και μία καλή συνήθεια για το δέρμα. Τα καλλυντικά αν μείνουν στο δέρμα ερεθίζουν τα βλέφαρα και τον επιπεφυκότα. Επίσης συχνά εμποδίζουν την αναζωογόνηση του δέρματος. Υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά ντεμακιγιάζ που απομακρύνουν αποτελεσματικά τα καλλυντικά, ενώ παράλληλα καταπραΰνουν τους ερεθισμούς.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα καλλυντικά. Η υπερβολική δύναμη συνεισφέρει στο τέντωμα του δέρματος που αναπόφευκτα δημιουργεί ρυτίδες. Χρησιμοποιείστε τα βαμβάκια από την εσωτερική γωνία του ματιού προς την εξωτερική (σημείωση: μην το κάνετε διαφορετικά). Επαναλάβετε την κίνηση μέχρι να δείτε το βαμβάκι να είναι καθαρό.

Πώς να παρέχετε στο δέρμα κάτω από τα μάτια νερό;

Δυστυχώς το δέρμα κάτω από τα μάτια χάνει γρήγορα νερό και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το αφυδατώνουν. Για παράδειγμα τα σαπούνια, τα σαμπουάν και άλλα ερεθιστικά, τα οποία εμπεριέχονται στα καλλυντικά. Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι εύθραυστο και επιρρεπές σε φθορά, γι’ αυτό πρέπει να το φροντίζετε με προσοχή. Επίσης πρέπει να ενυδατώνεται καθημερινά.

Ξεκινήστε από το εσωτερικό! Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να διατηρήσετε το δέρμα κάτω από τα μάτια ενυδατωμένο, αν το σώμα σας είναι αφυδατωμένο. Και αυτός ο κανόνας ισχύει το καλοκαίρι, γιατί τότε χάνουμε περισσότερο νερό.

Πώς να καλύψετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Όταν καλύπτετε με μακιγιάζ τους κύκλους πετυχαίνετε δύο στόχους: οι μαύροι κύκλοι είναι αόρατοι και να φωτίζετε το δέρμα κάτω από τα μάτια. Ωστόσο να θυμάστε ότι πρέπει να εφαρμόζετε επιδέξια το μακιγιάζ σας. Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι γυναίκες συνήθως είναι η εφαρμογή πολύ ελαφριών concealers, τα οποία απλώς κάνουν πιο έντονη την ατέλεια. Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να θυμάστε είναι η ποσότητα του προϊόντος που χρησιμοποιείτε. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ concealer, ούτε να το τοποθετείτε σε απροετοίμαστο δέρμα. Πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε βάση και μετά το concealer, για όμορφα αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε τον παράμεσο για να τοποθετήσετε τα καλλυντικά προσεκτικά.

Για να μειώσετε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε καλλυντικά με τις βιταμίνες A, C και K, καφεΐνη και εκχυλίσματα βοτάνων. Τέτοια προϊόντα ενθαρρύνουν το αίμα να κυκλοφορεί γρηγορότερα, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των τριχοειδών αγγείων. Επιπλέον όταν το αίμα κυκλοφορεί πιο γρήγορα, οι μαύροι κύκλοι φωτίζονται και το πρήξιμο μειώνεται. Συνεχίστε να φροντίζετε το δέρμα σας με τέτοια προϊόντα και θα δείτε βελτίωση. Πρέπει να είστε επίμονοι.

Για ακραίες περιστάσεις αναζητήστε εξελιγμένα προϊόντα περιποίησης ματιών που προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα. Τα επιθέματα κολλαγόνου για τα μάτια κάνουν θαύματα, ή τα επιθέματα με φυτικά εκχυλίσματα. Είναι αποδεδειγμένο ότι έχουν βαθιά ενυδατική δράση. Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι τα καλλυντικά που είναι υπεύθυνα για την τόνωση της μικροκυκλοφορίας του δέρματος κάτω από τα μάτια, είναι και αυτά χρήσιμα. Τέτοια προϊόντα συνδυάζονται με έναν εφαρμοστή σε σχήμα σφαιρικό, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε μασάζ στην περιοχή. Πριν το κάνετε αυτό, βάλτε το προϊόν στο ψυγείο και χρησιμοποιείστε το όταν κρυώσει. Έτσι θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *