Είναι τα χειροποίητα καλλυντικά τα καλύτερα;

Αυτό το χειροποίητο καλλυντικό είναι πασίγνωστο – peeling με καφέ. Δεν μυρίζει απλά ωραία αλλά επίσης λειαίνει και φροντίζει το δέρμα του σώματος. Αναμείξτε κόκκους καφέ με ένα κουτάλι λαδιού, balm ή κρέμας. Οι κόκκοι του peeling λειαίνουν την επιφάνεια του δέρματος, βοηθούν στην καταπολέμιση ραγάδων και μικρών ουλών καθώς και βοηθούν στην κυκλοφορία του δέρματος. Είναι καλή ιδέα να προσθέσετε στο μείγμα κανέλα ή ζάχαρη που βοηθάει στην καλύτερη απολέπιση.

Coffee

Τα τονωτικά προϊόντα από αγγούρι και λεμόνι ήταν γνωστά και στην εποχή των γιαγιάδων μας. Αυτό το μείγμα αναζωογονεί, καθαρίζει τους πόρους, συστέλλει και φωτίζει το δέρμα. Η χρήση του συστήνεται για ακμή και για λιπαρές ή μεικτές επιδερμίδες. Ετοιμάστε ένα ποτήρι ή κανάτα με μεταλλικό νερό και προσθέστε φέτες αγγουριού και λεμονιού. Βάλτε το στην άκρη για λίγο. Έπειτα, χύστε το μέσα σε ένα μπουκάλι με μαύρο γυαλί. Αυτού του είδους το υγρό κρατάει τις ιδιότητες του σχεδόν για μία εβδομάδα. Πρέπει να το εφαρμόζετε κάθε πρωί και βράδυ.

Με το να αναμείξουμε διττανθρακικό νάτριο, κιτρικό οξύ, έλαια αρωματοθεραπείας, λάδι ελιάς ή έλαια φυτών, μέρη φρούτων ή βότανα μπορούμε να φτιάξουμε μπάλες για το μπάνιο. Τα πρώτα δύο συστατικά κάνουν τις μπάλες να αφρίζουν και να διαλύονται σε νερό. Δεύτερον, το λάδι αρωματοθεραπείας δίνει έντονο άρωμα. Τρίτον, τα έλαια δίνουν ενυδατικές ιδιότητες. Τέλος, τα φρούτα και τα βότανα φροντίζουν το δέρμα του σώματός μας. Το μείγμα για τις μπάλες μπάνιου πρέπει να τοποθετείτε σε μικρά καλούπια και έπειτα στο ψυγείο για 24 ώρες. Είναι έτοιμες για χρήση όταν στερεοποιηθούν.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε θρεπτικό σαμπουάν από κρόκο αυγού. Πάρτε δύο κρόκους και προσθέστε μία κουταλιά μέλι και χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε το προσεκτικά. Επαναλάβετε την διαδικασία αρκετές φορές. Να θυμάστε ότι μετά από αυτή την θεραπεία τα μαλλιά μπορεί να αρωματισθούν από το αυγό.

Από την άλλη πλευρά, για να φτιάξετε το δικό σας αρωματικό κερί χρησιμοποιήστε φυσικό κερί μελισσών και λίγες σταγόνες λαδιού αρωματοθεραπείας. Χύστε το υγρό κερί σε ένα γυάλινο δοχείο και τοποθετείστε φιτίλι. Όταν το μείγμα στερεοποιηθεί, το κερί είναι έτοιμο για χρήση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *