Λεύκανση Δοντιών στο Σπίτι: Καλύτερες Θεραπείες και Οδοντόκρεμες

Πώς να λευκάνετε τα δόντια σας στο σπίτι; Μπορείτε να το κάνετε αν έχετε αρκετή υπομονή και προτιμάτε τις θεραπείες στο σπίτι. Η λεύκανση στον οδοντίατρο είναι πιο αποτελεσματική, αλλά πολύ ακριβή. Ευτυχώς μπορούμε να έχουμε παρόμοια αποτελέσματα με σπιτικές θεραπείες! Μάθετε πως να λευκάνετε τα δόντια φυσικά και τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Γιατί τα δόντια είναι κίτρινα;

Αν πιστεύετε ότι μια καλή οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα θα σας γλιτώσουν από δυσάρεστες εκπλήξεις κάνετε λάθος. Παρά το καθημερινό βούρτσισμα και τη στοματική υγιεινή που ακολουθείτε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που προκαλούν την κίτρινη απόχρωση και τους λεκέδες στα δόντια. Πριν αναλύσουμε πως λευκαίνουν τα δόντια, δείτε παρακάτω τι προκαλεί λεκέδες.

1. Τα ισοτονικά ροφήματα λερώνουν γρήγορα τα δόντια γιατί τα διαβρώνουν. Τα οξέα έχουν κακή επιρροή στο σμάλτο των δοντιών.

2. Ο καπνός κάνει τα δόντια να κιτρινίζουν. Το κάπνισμα τσιγάρων ενέχει κινδύνους για την υγεία και σίγουρα δε βοηθάει στην ελκυστικότητα. Οι καπνιστές έχουν κίτρινα δόντια και είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από ασθένειες των δοντιών, όπως περιοδοντίτιδα. Το χειρότερο είναι ότι η πλάκα συσσωρεύεται πιο γρήγορα εάν είστε καπνιστής.

3. Το κρασί φθείρει το σμάλτο. Σας αρέσει το κόκκινο κρασί; Μια χαρά, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι η συχνή πόση του βλάπτει το σμάλτο των δοντιών σας. Ακόμα και το λευκό κρασί επηρεάζει το χρώμα και τη δομή των δοντιών. Υπάρχει λύση; Πιείτε μια γουλιά νερό μετά το κρασί.

4. Το τσάι και ο καφές αφήνουν λεκέδες. Είναι ένα κλασικό δίδυμο για τα κιτρινωπά δόντια. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ακόμα και το πράσινο τσάι αλλάζει το χρώμα των δοντιών και μπορεί να αφήσει λεκέδες.

5. Επιλέγετε λάθος στιγμή για να βουρτσίσετε τα δόντια σας και προκαλείτε ζημιά στο σμάλτο. Το βούρτσισμα μπορεί να έχει αρνητική επιρροή όταν συνδυάζεται με ακατάλληλη στιγμή. Εάν έχετε μόλις πιει χυμό εσπεριδοειδών, κρασί (πλούσιο σε οξέα), ή καφέ (στερεί το σμάλτο από ασβέστιο), ξεπλύνετε πρώτα το στόμα με νερό για να εξουδετερώσετε την επίδραση αρνητικών ουσιών. Βουρτσίστε τα δόντια σας μετά από μισή ώρα.

6. Οι εντατικές θεραπείες λεύκανσης κάνουν τα δόντια υπερευαίσθητα. Μην το παρακάνετε γιατί η επεμβατική λεύκανση έχει τρομερές συνέπειες.

Πώς να λευκάνετε τα δόντια στο σπίτι: λευκαντική οδοντόκρεμα

Η λεύκανση στο σπίτι ξεκινά με την λήψη της σωστής οδοντόκρεμας, μια λύση πιο εύκολη, οικονομική και η πιο δημοφιλής. Αναζητάτε την καλύτερη λευκαντική οδοντόκρεμα; Επιλέξτε ένα προϊόν με λευκαντικά συστατικά και βεβαιωθείτε ότι έχει χαμηλή επεμβατικότητα – αυτό σας επιτρέπει να φωτίσετε το σμάλτο χωρίς να το τρίβετε υπερβολικά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα λευκαντικό στοματικό διάλυμα.

Πώς να λευκάνετε τα δόντια στο σπίτι: λευκαντικά μασελάκια

Ένα ακόμα δημοφιλές προϊόν που σας επιτρέπει να ξεφορτωθείτε τους λεκέδες. Οι ταινίες είναι διαφανείς και εμποτισμένες με τζελ λεύκανσης. Συνήθως απλώνετε πρώτα το τζελ και μετά βάζετε το μασελάκι στα δόντια και το αφήνετε όσο αναφέρει η συσκευασία (συνήθως 30 λεπτά). Θα δείτε αποτελέσματα μετά από λίγες μέρες.

Πώς να λευκάνετε τα δόντια στο σπίτι: μπανάνα, κουρκουμάς, φράουλες

Λεύκανση δοντιών με μπανάνα;! Γιατί όχι! Τρίψτε μια φλούδα μπανάνας στα δόντια σας – είναι πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο και βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D. Μια σπιτική οδοντόκρεμα φράουλας είναι μια άλλη δημοφιλής θεραπεία, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και ενδέχεται να καταλήξετε με ερεθισμούς στα ούλα σας. Χρειάζεστε φράουλες και μαγειρική σόδα. Δυστυχώς οι φράουλες περιέχουν ζάχαρη, επομένως υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα δημιουργίας περισσότερης πλάκας. Επίσης η μαγειρική σόδα είναι λειαντική και προκαλεί φθορά στα δόντια. Ο κουρκουμάς – το κίτρινο μπαχαρικό της Αγιουρβέδα – είναι ένα συστατικό που μπορείτε να δοκιμάσετε. Έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Μπορείτε να κάνετε μια φυσική θεραπεία λεύκανσης με κουρκουμά, δύο φορές τη βδομάδα, προσθέτοντάς τον στην οδοντόκρεμα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *