Πράγματα που Πρέπει να Ξέρετε Πριν το Ημιμόνιμο μακιγιάζ!

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ δεν είναι εφεύρεση της εποχής μας. Οι γυναίκες στην Κίνα είχαν τατουάζ στα μάτια και στα φρύδια τους πριν από 2000 χρόνια. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ δηλαδή είναι τατουάζ; Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε αυτή τη θεραπεία; Διαβάστε τις πιο σημαντικές ερωτήσεις για το μόνιμο μακιγιάζ.

Είναι μακιγιάζ ή τατουάζ;

Αν το μακιγιάζ δε γίνει σωστά, τότε η χρωστική ουσία μπαίνει πολύ βαθιά και μετατρέπεται σε τατουάζ.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ διαρκεί για ένα χρόνο και μετά θέλει αλλαγές.

Γιατί το ημιμόνιμο μακιγιάζ χρειάζεται φρεσκάρισμα;

Το φρεσκάρισμα είναι απαραίτητο. Με την πάροδο του χρόνου τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας αλλάζουν, άρα το μακιγιάζ πρέπει σίγουρα να προσαρμόζεται. Επίσης η χρωστική ουσία που εισάγεται μόνο στην επιδερμίδα, αφαιρείται σιγά σιγά ένα μέρος της από τα κύτταρα του δέρματος που αναπλάθονται κατά τη διάρκεια του κύκλου τους των 28 ημερών.

Ξεθωριάζει το ημιμόνιμο μακιγιάζ;

Σίγουρα. Για παράδειγμα φαίνεται πολύ έντονο το χρώμα αμέσως μετά τη διαδικασία, αλλά χρειάζεται φρεσκάρισμα μετά από δύο βδομάδες, επειδή η επιδερμίδα απολεπίζεται. Μια δεύτερη δόση χρωστικής ουσίας είναι απαραίτητη για τη δημιουργία της επιθυμητής έντασης και χρώματος.

Θα χαθεί το ημιμόνιμο μακιγιάζ αν δεν το φρεσκάρω μετά από δύο βδομάδες;

Ίσως συμβεί στα φρύδια. Η χρωστική ουσία είναι πιθανό να αποκολληθεί γρήγορα σε αυτήν την περιοχή του προσώπου.

Με την πάροδο του χρόνου το μακιγιάζ ενδέχεται να ξεθωριάσει ή να αλλάξει χρώμα: το μαύρο eyeliner μπορεί να γίνει γκρι. Γι’ αυτό χρειάζεστε φρεσκάρισμα μετά από δύο βδομάδες και μια ανανέωση μετά από ένα χρόνο.

Οι χρωστικές του ημιμόνιμου μακιγιάζ προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις;

Είναι απίθανο, επομένως μην ανησυχείτε. Όλες οι χρωστικές ουσίες είναι πιστοποιημένες και περνούν από λεπτομερείς δοκιμές και συμμορφώνονται με αυστηρά πρότυπα. Γι’ αυτό είναι ακριβή διαδικασία και κοστίζει πολλά ένα ημιμόνιμο μακιγιάζ.

Η αλλεργική αντίδραση στην αναισθησία που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία είναι πιο συχνό φαινόμενο.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Απαιτείται περισσότερος χρόνος από ένα απλό μακιγιάζ. Για παράδειγμα: το ημιμόνιμο eyeliner διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ τα φρύδια περίπου δυόμιση ώρες.

Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο επαγγελματία για το ημιμόνιμο μακιγιάζ σας;

Ρωτήστε φίλους για τις δικές τους εμπειρίες, δείτε τη δουλειά διάφορων μακιγιέζ, ενημερωθείτε για τις χρωστικές ουσίες που χρησιμοποιούν. Να είστε προσεκτικοί, γιατί οι φθηνές χρωστικές ουσίες, αλλάζουν συχνά χρώμα στο δέρμα. Επίσης υπάρχουν μερικοί που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία, αλλά δεν ξέρουν πως να συνδυάσουν το μακιγιάζ με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και να κρύψουν τα ελαττώματα.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Σίγουρα. Αρκετές. Οι βασικές είναι:

ψωρίαση

θεραπεία με στεροειδή

λοιμώξεις

εγκυμοσύνη

ορισμένα φάρμακα (κυρίως αντιβιοτικά)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *