#

Φροντίδα ματιών παλιά και τώρα. Για ποιο λόγο υπάρχουν τα μαλακτικά βλεφαρίδων; Τι είναι το Nanolash?

Πολλοί λένε ότι τα πράγματα ήταν καλύτερα στο παρελθόν. Αλλά, ήταν όντως; Τα παλιά χρόνια δεν υπήρχαν τόσα υπέροχα καλλυντικά, ινστιτούτα ομορφιάς, συσκευές και θεραπείες, όπως υπάρχουν σήμερα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι επωφελούνταν μόνο από τα δώρα της φύσης. Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι σήμερα έχουν σταματήσει να απολαμβάνουν αυτά που τους προσφέρει η Μητέρα Φύση. Πως έμοιαζε η φροντίδα της περιοχής των ματιών την εποχή των προγιαγιάδων και των γιαγιάδων μας;

nanowater

Ποια συστατικά ήταν δημοφιλή τότε; Βότανα, φρούτα, λαχανικά και σπόροι.

Οι πρόγονοι μας χρησιμοποιούσαν οτιδήποτε μπορούσαν να βρουν στο λιβάδι, το χωράφι και στον κήπο τους για να διατηρήσουν το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά τους σε καλή κατάσταση. Για παράδειγμα, μάζευαν και αποξήραναν βότανα, εμφιάλωναν τα φρούτα και τα λαχανικά και φύτευαν σπόρους σιτηρών. Ακολουθούσαν την αρχή ‘Τα καλύτερα συστατικά είναι μόνο τα φυσικά.’ Για αυτό τον λόγο ήταν πολύ δημοφιλείς τότε οι κομπρέσες με βότανα, τα εκχυλίσματα λαχανικών και το ανθόνερο. Κάποια από αυτά χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα για την φροντίδα του δέρματος του προσώπου και των μαλλιών. Ωστόσο, ας μιλήσουμε λίγο για τις μεθόδους που ακολουθούσαν οι προγιαγιάδες μας ώστε να θρέψουν το δέρμα της περιοχής των ματιών.

Δεκάδες χρόνια πριν, ή ακόμα και εκατοντάδες χρόνια πριν, η ευφρασία χρησιμοποιούνταν ευρέως στο χώρο της οφθαλμολογίας. Φτιάχνονταν πολλά παρασκευάσματα με ευφρασία, όπως κομπρέσες και εκχυλίσματα. Επιπλέον, η ευφρασία έχει ενυδατικές, δεσμευτικές, καταπραϋντικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επίσης, χρησιμοποιείται στην θεραπεία ασθενειών και αλλεργιών των ματιών και τις περιοχής γύρω τους. Είναι χρήσιμη στην θεραπεία της επιπεφυκίτιδας, των βλεφαρικών οιδημάτων, της υπερβολικής δακρύρροιας, της ξηρότητας των ματιών, των πονοκεφάλων και των αϋπνιών. Τα εκχυλίσματα και οι κομπρέσες συστήνονται κυρίως σε όσους δουλεύουν σε τεχνητό φωτισμό, σε μέρη γεμάτα με καπνό ή σκόνη και σε όσους υποφέρουν από κόπωση στα μάτια. Επιπλέον, η ευφρασία χρησιμοποιείται και στον χώρο της κοσμετολογίας. Είναι βασικό συστατικό πολλών κρεμών, lotion ή προϊόντων αφαίρεσης make-up rκαθώς και παρασκευασμάτων για θεραπείες του δέρματος της περιοχής των ματιών.

Παρόμοια δημοφιλές με την ευφρασία είναι το χαμομήλι. Και αυτό έχει αντιαλλεργικές, καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες. Επιπλέον, επισπεύδει την επούλωση των πληγών, εξουδετερώνει τα βακτήρια και τις δυσάρεστες οσμές. Γενικά, το χαμομήλι χρησιμοποιείται σε μορφή κομπρέσας, εκχυλισμάτων και κάνοντας μπάνιο σε ατμό. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο σε δερματικά οιδήματα, εγκαύματα, δερματικές αλλεργίες, ηλιακά εγκαύματα και εγκαύματα από καυτό υγρό. Επίσης, το χαμομήλι είναι συστατικό πολλών καλλυντικών και φαρμάκων.

Δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά επίσης θεραπεύει. Επιπλέον, μπορούμε να το βρούμε σε κάθε κήπο. Το αγγούρι είναι ένα λαχανικό, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως σε παρασκευάσματα για την φροντίδα του δέρματος. Έχει καθαριστικές, καταπραϋντικές, ενυδατικές και αναζωογονητικές ιδιότητες. Επίσης, το αγγούρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους ανθρώπους που υποφέρουν από πολύ ευαίσθητο δέρμα. Οι ιατρικές του ιδιότητες κρύβονται κυρίως στον φλοιό του αγγουριού. Αυτό το λαχανικό χρησιμοποιείται επίσης σε καλλυντικά τόνωσης που εφαρμόζονται στο δέρμα. Επιπλέον, φλοίδες αγγουριού τοποθετούνται επίσης και στα μάτια για να αφαιρέσουμε σκιές και οιδήματα. Επίσης συνιστάται να τρίβετε το δέρμα του προσώπου σας με τον φλοιό του αγγουριού.

nanolash233

Οι προγιαγιάδες μας επωφελούνταν επίσης πολύ από τα πλεονεκτήματα των ξινών λεμονιών. Αυτό το φρούτο είναι ιδιαίτερα πολύτιμο εξαιτίας του κιτρικού οξέως και των αιθέριων ελαίων που περιέχει. Επίσης αποτελείται από βιταμίνη C που είναι υπεύθυνη για το ανοσοποιητικό. Επιπλέον, το λεμόνι φωτίζει τους αποχρωματισμούς, λειαίνει και καθαρίζει το δέρμα. Σήμερα, είναι πολύ δημοφιλή τα καλλυντικά που έχουν ως βάση εκχυλίσματα λεμονιού, όπως για παράδειγμα, οι κρέμες, οι τονωτικές lotion και οι μάσκες ομορφιάς.

Η φροντίδα των ματιών σήμερα. Μαλακτικά βλεφαρίδων.

Σήμερα, έχουμε άπειρα καλλυντικά για την φροντίδα των ματιών, θεραπείες ομορφιάς κ.ά. Παρ’ όλα αυτά η σημερινή βιομηχανία ομορφιάς δεν έχει ξεχάσει τις φυσικές ουσίες που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν. Αυτά τα φυσικά συστατικά χρησιμοποιούνται για παράδειγμα στα μαλακτικά βλεφαρίδων. Είναι κυρίως εκχυλίσματα φυτών, ενυδατικές ουσίες και βιταμίνες. Αυτά τα συστατικά βοηθούν την ανάπτυξη, το πάχος και την πυκνότητα των βλεφαρίδων. Επιπλέον, επιταχύνουν την διαδικασία αναζωογόνησης, επηρεάζουν τα επίπεδα ενυδάτωσης, θρέφουν την εσωτερική τους δομή και ενδυναμώνουν τις ρίζες των βλεφαρίδων. Επίσης, τα φυσικά συστατικά θρέφουν το δέρμα των βλεφάρων και το δέρμα γύρω από τα μάτια. Τέλος, αποτρέπουν τους ερεθισμούς και τις δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιείται ένα μαλακτικό βλεφαρίδων; Τα περισσότερα τέτοια καλλυντικά έχουν ένα βουρτσάκι το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να σας βοηθάει να ζωγραφίσετε τέλεια την γραμμή στα βλέφαρά σας. Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται κάθε ημέρα μετά από προσεκτική αφαίρεση του make-up. Εμφανή αποτελέσματα θα δείτε μετά από τρεις εβδομάδες, και η όλη πορεία της θεραπείας διαρκεί περίπου τρεις μήνες. Μετά από αυτή την περίοδο, μπορείτε να βάζετε το μαλακτικό κάθε μερικές μέρες.

nanolash3

Tι είναι το Nanolash;

Το Nanolash είναι ένα μαλακτικό βλεφαρίδων που δημιουργήθηκε με βάση φυσικά συστατικά. Αυτά, με την σειρά τους, επιταχύνουν την ανάπτυξη των βλεφαρίδων, ενισχύουν την πυκνότητα και τον όγκο τους. Επίσης βοηθούν στην αναζωογόνησή τους. Τα φυσικά συστατικά ενδυναμώνουν και αναδομούν τις βλεφαρίδες. Επιπλέον, ενισχύουν την λειτουργία των θυλάκων ώστε να αναπτύσσουν καινούργιες βλεφαρίδες. Ένα μπουκάλι Nanolash περιέχει 3 ml καλλυντικού. Αυτή η ποσότητα επαρκεί για ολόκληρη την θεραπεία, η οποία διαρκεί έξι μήνες. Το μαλακτικό βλεφαρίδων της Nanolash προσφέρει μόνο φυσικά και άμεσα αποτελέσματα.

Ήταν όντως καλύτερα στο παρελθόν; Ίσως ναι, ίσως όχι. Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να χρησιμοποιούμε καλλυντικά με φυσικά συστατικά, τα οποία φροντίζουν την περιοχή των ματιών και τις βλεφαρίδες μας.