Πώς να φροντίσετε τα κυμματιστά μαλλιά; Αποτελεσματικά καλλυντικά, τα καλύτερα κουρέματα, styling

Η φροντίδα των σγουράδων μπορεί να μας προκαλέσει ζάλη. Τα κυμματιστά μαλλιά και οι μπούκλες δεν μας επιτρέπουν πάντα να τα χτενίσουμε ανώδυνα, να τα εξομαλύνουμε τέλεια ή να δημιουργήσουμε ένα άψογο κούρεμα. Τί πρέπει να γίνει σε τέτοιες καταστάσεις; Αν έχετε προβλήματα με το styling των σγουρών μαλλιών, συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να μάθετε ποια καλλυντικά, ποια κουρέματα και κόλπα ίσως σας φανούν χρήσιμα.

Σγουρά μαλλιά. Τα ξέρετε καλά;

Τα μαλλιά είναι χτισμένα σε ποσοστό 85% από κερατίνη, σε 10-15% από νερό, καθώς και από μέταλλα, χρωστικές ουσίες και λιπίδια. Έχουν τεράστια σημασία τα θειικά αμινοξέα που δεσμεύουν τις κερατινικές ίνες. Κάθε στέλεχος τρίχας καλύπτεται με επιδερμίδες, οι οποίες, στην περίπτωση των κυμματιστών μαλλιών και τις μπούκλες, ανυψώνονται. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των σγουρών μαλλιών – το υψηλό πορώδες. Τα υψηλά πορώδη μαλλιά ισούνται με τις ματ και τις ξηρές τρίχες με την τάση να φριζάρουν και να ηλεκτρίζονται. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν μερικοί τύποι σγουρών μαλλιών. Υπάρχουν κυματιστά, σγουρά και λεγόμενα μαλλιά άφρο. Κάθε ένας από αυτούς τους τύπους χαρακτηρίζει άλλους υποτύπους που χαρακτηρίζονται από διαφορετική υφή και το επίπεδο της μπούκλα.

Τι δεν αρέσει στα σγουρά μαλλιά σας

Υπάρχουν κάποιες θεραπείες και καλλυντικά που δεν θα δουλέψουν σε σγουρά μαλλιά. Επομένως, εάν τα μαλλιά σας είναι σγουρά, δεν πρέπει να:

  • τα πλένετε με ζεστό νερό γιατί αυτό ενθαρρύνει τις επιδερμίδες να ανοίγουν ευρύτερα και τα μαλλιά γίνονται ματ,
  • τα χτενίζετε όταν είναι στεγνά γιατί αυτό ενθαρρύνει το φριζάρισμα,
  • χρησιμοποιείτε μια χτένα με λεπτά δόντια γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο των μαλλιών και βγάλσιμο τριχών,
  • στεγνώνετε έντονα τα μαλλιά με πετσέτα,
  • χρησιμοποιείτε στεγνωτήρες μαλλιών και σίδερα που συμβάλλουν στην αφυδάτωση των μαλλιών,
  • εκθέτετε τα μαλλιά σε εντατικές διαδικασίες styling,
  • εφαρμόζετε καλλυντικά που περιέχουν αλκοόλ και άλλα απορρυπαντικά που αφυδατώνουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

Τα καλύτερα καλλυντικά συστατικά για τα σγουρά μαλλιά

Κατά την αγορά καλλυντικών για σγουρά μαλλιά να ψάχνετε για τρεις τύπους των συστατικών, των οποίων η αποστολή είναι να ενυδατώσει και να θρέψει τα μαλλιά. Αυτά είναι:

  1. Υγραντικά – ενυδατικές ουσίες που κλειδώνουν την υγρασία και τροφοδοτούν τα μαλλιά με νερό. Τα υγραντικά είναι: υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη, χυμός αλόης, μέλι, ουρία και πανθενόλη.
  2. Μαλακτικά – δημιουργήστε ένα προστατευτικό στρώμα που αποκαθιστά το φυσικό φράγμα λιπιδίων και μειώνει την εξάτμιση του νερού. Αυτή η ομάδα ουσιών περιλαμβάνει: λινέλαιο, έλαιο άργκαν, ελαιόλαδο, βούτυρο καριτέ, βούτυρο jojoba, σιλικόνες, παραφίνη.
  3. Πρωτεΐνες – αναζωογονήσουν τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Μπορείτε να τις βρείτε σε: αυγά, γιαούρτι και κεφίρ. Οι υδρολυμένες πρωτεΐνες είναι: μετάξι, κερατίνη, βασιλικός πολτός, κολλαγόνο και λ-κυστεΐνη.

Έχετε υπόψη σας ότι οι σιλικόνες που ανήκουν στην μαλακτική ομάδα δεν φροντίζουν καθόλου τα σγουρά μαλλιά. Πράγματι, τα μαλλιά κερδίζουν καθαρή εμφάνιση και φυσική λάμψη, επειδή δημιουργούν ένα μη πορώδες στρώμα σε κάθε τρίχα. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι η αστική ρύπανση δεν είναι σε θέση να διεισδύσει στα μαλλιά που προστατεύονται από μαλακτικά για να τα βλάψει. Από την άλλη πλευρά, οι σιλικόνες εμποδίζουν τη διείσδυση των θρεπτικών ουσιών. Τί πρέπει λοιπόν να γίνει; Μην χρησιμοποιείτε σιλικόνες που δεν είναι υδατοδιαλυτές και μπορούν να ξεπλυθούν μόνο με σαμπουάν SLS.

Πώς να πλένετε και να στεγνώνετε τα σγουρά μαλλιά;

Τα σγουρά μαλλιά πρέπει να πλένονται απαλά με τη χρήση ενός σαμπουάν που τους ταιριάζει. Αυτό που είναι σημαντικό, δροσερό ή χλιαρό νερό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το τελευταίο ξέβγαλμα, ώστε να βοηθήσει τις επιδερμίδες της τρίχας να κλείσουν. Τα μαλλιά πρέπει να στεγνώσουν με μια πετσέτα με απαλές κινήσεις. Αποφύγετε να τρίβετε το τριχωτό της κεφαλής ή τα μαλλιά σκληρά. Μετά από αυτό, εφαρμόστε ένα μαλακτικό και χτενίστε τα μαλλιά χρησιμοποιώντας μια χτένα μεγάλων δοντιών. Αν δεν μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά να στεγνώσουν στον αέρα, χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι με τεχνολογία ιόντων και ρυθμίστε το στον κρύο αέρα.

Καλλυντικά για σγουρά μαλλιά

Το σαμπουάν σγουρών μαλλιών θα πρέπει να καθαρίζει απαλά τα μαλλιά και να έχει ελαφριά φόρμουλα που δεν θα επιβαρύνει υπερβολικά τα μαλλιά. Τέτοιου είδους καλλυντικά εμποδίζουν το φριζάρισμα και το ηλέκτρισμα. Επίσης, ελέγχει τις μπούκλες και αποκαθιστά τη φυσική αναπήδηση των κυμματιστών και των άφρο μαλλιών. Αυτό το είδος προϊόντος θα πρέπει να περιέχει, μεταξύ άλλων: εκχύλισμα μπαμπού, πρωτεΐνες και φυτικά έλαια.

Το μαλακτικό σγουρών μαλλιών πρέπει να περιέχει μαλακτικά που παρέχουν ιδιότητες ενίσχυσης του λιπιδικού φράγματος και εξομάλυνσης. Επιπλέον, τέτοια καλλυντικά εμποδίζουν την αφυδάτωση, την αποδυνάμωση και την υπερβολική πτώση των μαλλιών. Επίσης, το κοντίσιονερ για τα σγουρά μαλλιά αφήνει τα μαλλιά γυαλιστερά, βελτιώνει την κατάστασή τους και βοηθά τα μαλλιά να είναι πιο ανθεκτικά στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Παρόμοιες ιδιότητες εμφανίζονται από φυσικά έλαια. Μια δημοφιλής και αποτελεσματική θεραπεία περιποίησης μαλλιών που απαιτεί φυτικά έλαια είναι η λίπανση μαλλιών. Αν θέλετε να περιποιηθείτε τα σγουρά μαλλιά σας με λάδια, πρέπει να επιλέξετε μεταξύ: γλυκό αμυγδαλέλαιο, λάδι καρύδας, ελαιόλαδο.

Πώς να επιβαρύνετε τα σγουρά μαλλιά;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιβαρύνετε τα μαλλιά σας. Χάρη σε αυτό, τα μαλλιά θα έχουν μία μοντέρνα και κομψή εμφάνιση. Η εμφάνιση των σγουρών μαλλιών μετά το κούρεμα εξαρτάται από: το φυσικό χτένισμά σας, το πάχος και τον τύπο της μπούκλας. Ως εκ τούτου, η καλύτερη και η ασφαλέστερη λύση είναι μια επίσκεψη σε επαγγελματία και έμπειρο στιλίστα. Ένα κομμωτήριο θα σας δώσει συμβουλές σχετικά με το πόσο μακριά θα πρέπει να είναι τα μαλλιά σας για να ταιριάζουν με το πρόσωπό σας. Επίσης, θα σας δώσουν μερικές συμβουλές για το πώς να φροντίσετε τα σγουρά μαλλιά και ποια καλλυντικά να χρησιμοποιήσετε.

Styling σγουρών μαλλιών

Αυτό δεν είναι εύκολο έργο. Τα σγουρά μαλλιά είναι αρκετά δύσκολα να τα κουμαντάρετε, αλλά, ευτυχώς, μπορούν να τα διαχειριστούν με την βοήθεια καλλυντικών και αξεσουάρ. Ως εκ τούτου, μπορείτε να πάρετε μους και κρέμες ελαφριάς φόρμουλας. Διανείμετε τα καλλυντικά κατά μήκος των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας μια χτένα μεγάλων δοντιών. Ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο για το styling σγουρών μαλλιών είναι ένα πιστολάκι που έρχεται με έναν διαχύτη αέρα. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να φτιάξετε τα μαλλιά σας με επαγγελματικό τρόπο, αφήστε τα να κάτσουν μόνα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *