Χειροποιήτες μέθοδοι για υπέροχη επιδερμίδα. Μάσκες από μαγιά και κουρκουμά

Τι νόημα έχει να ξοδεύετε χρήματα σε επώνυμα καλλυντικά ή θεραπείες ομορφιάς; Σίγουρα, μπορείτε να περιποιηθείτε την προσωπική σας ομορφιά στο σπίτι, εντελώς μόνες σας. Τα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα χειροποίητα καλλυντικά σας μπορούν να βρεθούν εύκολα και παντού, σε κάθε ντουλάπι, αποθήκη και ψυγείο.

Αρχικά, η μάσκα από μαγιά σας βοηθάει να καταπολεμήσετε την ακμή. Έχει αντιβακτηριακές, λειαντικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Επιπλέον, ανακουφίζει από ερεθισμούς και οιδήματα. Στα ευεργετικά της αποτελέσματα μπορούμε να προσθέσουμε ότι αποξηραίνει τις δερματικές βλάβες και καθαρίζει το δέρμα από ρύπους. Αυτές οι επουλωτικές διαδικασίες γίνονται χωρίς να προκαλούνται ερεθισμοί. Αξίζει να προσθέσουμε ότι η μαγιά εμπεριέχει επίσης πολλές βιταμίνες και μικροστοιχεία. Βιταμίνη Β, πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο και υδατάνθρακες.

Mask Consestanse

Πώς μπορείτε να ετοιμάσετε την μάσκα; Πάρτε 25 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς και αναμείξτε τα με ζεστό γάλα. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε μία μικρή ποσότητα ελαιόλαδου ή χυμού λεμονιού. Βάλτε το μείγμα στο πρόσωπο, το ντεκολτέ και την πλάτη σας. Και πώς μπορείτε να φτιάξετε μάσκα από μαγιά μπίρας; Αρκεί να αναμείξετε τέσσερις κουταλιές μαγιά μπίρας με δύο κουταλιές μέλι και νερό. Ανακατέψτε μέχρι να επιτύχετε ένα παχύ μείγμα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε τώρα είναι να βάλετε το μείγμα στο πρόσωπό σας, να το αφήσετε για 15 λεπτά και να το ξεβγάλετε με ζεστό νερό.

arcbőrért3Η μάσκα από κουρκουμά έχει επίσης ιδιότητες που δρουν κατά της ακμής. Επιπλέον, ο κουρκουμάς έχει καθαριστικές, αντιφλεγμωνόδεις, αντιμυκητιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που επιταχύνουν την επούλωση των πληγών. Είναι σύμμαχος μας ενάντια σε πολλά είδη ακμής, χρωματισμού δέρματος και ουλών. Μην ξεχνάμε ότι ο κουρκουμάς επίσης ανακουφίζει από ηλιακά εγκαύματα και ερεθισμούς.

Πώς μπορείτε να ετοιμάσετε μία μάσκα από κουρκουμά; Συνδυάστε κουρκουμά, παχύ γιαούρτι και μέλι σε αναλογία 1:1:1. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε κάποιο λάδι φροντίδας δέρματος της επιλογής σας. Έπειτα, αλείψτε το μείγμα στο πρόσωπό σας, είτε με ένα πινέλο ή με τα δάχτυλα. Μετά από περίπου 20 λεπτά ξεπλύνετε την μάσκα. Σε περίπτωση που ο κουρκουμάς χρωματίσει την επιδερμίδα, ξεπλύνετε ακόμα μία φορά. Μπορείτε μετά να είστε σίγουρες ότι καμία όξινη ουλή δεν θα έχει μείνει στο πρόσωπό σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *