Πώς Να Διατηρήσετε Τα Βαμμένα Μαλλιά

Αν έχετε αλλάξει πρόσφατα το χρώμα των μαλλιών σας, θα θέλετε σίγουρα να διατηρήσετε την λάμψη και τη ζωντάνια του νέου σας χρώματος. Ωστόσο, η μακροχρόνια περιποίηση των βαμμένων μαλλιών μπορεί να αποτελεί πρόκληση.

Υιοθετήστε τη σωστή ρουτίνα φροντίδας

Το πρώτο βήμα για τη διατήρηση των βαμμένων μαλλιών είναι η υιοθέτηση μιας σωστής ρουτίνας φροντίδας. Επιλέξτε ειδικά προϊόντα για βαμμένα μαλλιά, τα οποία δεν περιέχουν σκληρά χημικά που μπορούν να ξεθωριάσουν το χρώμα. Κατά το λούσιμο, προτιμήστε το νερό όσο το δυνατόν πιο κρύο, γιατί προστατεύει τη ζωντάνια του χρώματος και τη φωτεινότητα.

Προστασία από τον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα των μαλλιών. Προσπαθήστε να φοράτε καπέλο ή να χρησιμοποιείτε προϊόντα με δυνατότητα προστασίας UV, όταν βρίσκεστε στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ενυδάτωση

Χρησιμοποιήστε μάσκες για τα μαλλιά και ενυδατικά σπρέι για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα. Η ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του χρώματος.

Απέφυγε τα ισιωτικά και τα πιστολάκια

Η υψηλή θερμότητα από τα ισιωτικά μαλλιών και τα πιστολάκια μπορεί να ξηλώσει το χρώμα. Προτιμήστε να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά όποτε είναι δυνατόν.

Τέλος

Η διατήρηση των βαμμένων μαλλιών δεν είναι εύκολη διαδικασία. Χρειάζεται χρόνο, προσοχή και τη σωστή φροντίδα. Με τις προαναφερθείσες συμβουλές, ελπίζουμε ότι μπορέσατε να μάθετε κάτι νέο για τη φροντίδα των βαμμένων μαλλιών και να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το όμορφο χρώμα των μαλλιών σας.