3 Λόγοι Για Τους Οποίους Πρέπει να Σταματήσετε να Πλένετε το Πρόσωπό Σας το Πρωί

Μόλις ξυπνήσουμε πάμε στο μπάνιο, πλένουμε το πρόσωπο με νερό και με κάποιο τζελ ή αφρό καθαρισμού και μετά προχωράμε στα επόμενα βήματα περιποίησης. Αυτό διαρκεί λιγάκι αλλά το έχουμε συνηθίσει και το κάνουμε μηχανικά. Αντιμετωπίζουμε το πλύσιμο του προσώπου σαν το βούρτσισμα των δοντιών και δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ρουτίνα μας χωρίς αυτό το βήμα. Τι θα γινόταν αν… σταματούσατε να πλένετε το πρόσωπο κάθε πρωί και είχατε περισσότερο χρόνο και μία πιο όμορφη επιδερμίδα; Συνεχίστε να διαβάζετε για να βρείτε 3 λόγους, για τους οποίους πρέπει να σταματήσετε τον καθαρισμό του προσώπου σας το πρωί.

Κάθε φορά που ανακαλύπτουμε στο πρόσωπο ατέλειες προσπαθούμε να τις ξεφορτωθούμε με όλα τα δυνατά μέσα. Αντικαθιστούμε καλλυντικά, επενδύουμε σε ακριβές μάρκες και προσαρμόζουμε την καθημερινότητά μας, προσθέτοντας νέα βήματα ή προϊόντα. Δυστυχώς συχνά βλέπουμε δυσμενείς επιπτώσεις, αντί για βελτίωση στο δέρμα. Τι θα γινόταν αν δοκιμάζαμε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και αντί για περιποίηση με πολλά διαφορετικά στάδια, το γυρίζαμε στον μινιμαλισμό; Η απάρνηση του πρωινού καθαρισμού προσώπου είναι πολύ πιθανό να βελτιώσει την επιδερμίδα σας.

3 Λόγοι Για τους Οποίους Πρέπει να Σταματήσετε να Πλένετε το Πρόσωπό Σας το Πρωί

1. Το δέρμα ξεκουράζεται 

Εάν χρησιμοποιείτε ήπια προϊόντα καθαρισμού και πλένετε απαλά το πρόσωπό σας, τότε σίγουρα δεν είναι κακό. Ωστόσο πολλά κορίτσια τρίβουν το δέρμα τους έντονα. Αυτό σίγουρα προκαλεί φθορά! Ο ερεθισμός του δέρματος οδηγεί σε σημάδια, κοκκινίλες και εξάρσεις ακμής. Μόλις σταματήσετε τον πρωινό καθαρισμό του προσώπου, η επιδερμίδα σας έχει την ευκαιρία να ανακάμψει.

2. Κερδίζετε χρόνο

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε λεπτό είναι πολύτιμο κάθε πρωί που βιαζόμαστε. Όταν σταματάτε να καθαρίζετε το πρόσωπο σας το πρωί, τότε αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στην πρωινή σας περιποίηση, καθώς χρησιμοποιείτε απλώς ένα τόνερ ή ανθόνερο. Αυτό διαρκεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα.

3. Η βραδινή περιποίηση του δέρματος δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα

Τα περισσότερα κορίτσια ακολουθούν μια βραδινή περιποίηση με πολλά βήματα. Δεν έχει νόημα να βάζετε σέρουμ, ενυδατική κρέμα και κρέμα ματιών και να τα βγάζετε μετά από μερικές ώρες. Εάν δεν πλένετε το πρόσωπο σας το πρωί, κάθε σταγόνα του προϊόντος θα απορροφάται εντελώς.

Δεν είναι καλό το πρωινό πλύσιμο του προσώπου για όλους τους τύπους δέρματος;

Πρέπει πρώτ’ απ’ όλα να παρατηρήσετε τις αντιδράσεις του δέρματός σας. Χρειάζονται μερικές μέρες για να δείτε εάν αυτή η προσέγγιση σας κάνει καλό. Το να μην πλένετε το πρόσωπο το πρωί είναι καλύτερο για το ξηρό δέρμα. Μπορεί να αποδειχθεί κακή ιδέα για το λιπαρό δέρμα ή το δέρμα με τάσεις ακμής. Σε αυτήν την περίπτωση ο καθαρισμός του προσώπου σας επιτρέπει να ξεφορτωθείτε το περίσσευμα λιπαρότητας, τα βακτήρια και τα μικρόβια, άρα ίσως έτσι χειροτερέψετε το πρόβλημά σας, παρά να το βελτιώσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *