Πώς Μπορείτε να Προστατέψετε τα Μαλλιά από τη Φθορά της Θερμότητας; Τα Καλύτερα Σπρέι Θερμότητας είναι ΕΔΩ!

Ίσιωμα, στέγνωμα με πιστολάκι, μπούκλες… αυτά τα δημοφιλή χτενίσματα— αν και σας βοηθούν να δημιουργήσετε ένα όμορφο αποτέλεσμα είναι καταστροφικά για τα μαλλιά. Οι υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν στην εξάτμιση του νερού, αποδυναμώνοντας τα εύθραυστα και σπασμένα μαλλιά. Υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί η αρνητική επίδραση της θερμότητας των εργαλείων; Ευτυχώς υπάρχει ένα ειδικό προϊόν περιποίησης που μπορεί να σώσει τα μαλλιά από τη φθορά. Δε χρειάζεται να σταματήσετε να φτιάχνετε τα μαλλιά σας! Μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα χτενίσματα στα μαλλιά. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε ένα μπουκάλι προστασίας θερμότητας.

Τι είναι η προστασία θερμότητας;

Όπως δηλώνει το όνομα, η προστασία θερμότητας προστατεύει τα μαλλιά από —συχνά μη αναστρέψιμες— βλάβες που προκαλούνται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Με το κατάλληλο σπρέι προστασίας, μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνιση και την κατάσταση των μαλλιών σας και δεν είναι μόνο αυτό. Εάν επιλέξετε σωστά, ένα προστατευτικό θερμότητας μπορεί να ενισχύσει ορατά την λάμψη και να θρέψει τα μαλλιά σας.

Όταν τελικά βρείτε το κατάλληλο προϊόν προστασίας που σας ταιριάζει καλύτερα, μην παραλείψετε να το χρησιμοποιείτε πριν τη χρήση θερμότητας, όπως για παράδειγμα το πιστολάκι. Η χρήση αυτών των καλλυντικών δεν είναι δύσκολη ή χρονοβόρα. Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ασφαλή και για να αποφύγετε την αφυδάτωση, εφαρμόστε το σπρέι ψεκάζοντας τα μαλλιά — μην το παρακάνετε ωστόσο. Αυτή η διαδικασία διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, αλλά τα οφέλη είναι πολύ σημαντικά!

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τα καλύτερα προστατευτικά σπρέι θερμότητας που χρησιμοποιούν οι γυναίκες από όλο τον κόσμο καθημερινά. Επιλέξτε ένα για να αποφύγετε τη φθορά της θερμότητας.

Nanoil Heat Protectant Spray

1. Nanoil Heat Protectant Spray

www.nanoil.gr

Μέγεθος → 6,76 fl. oz / 200 ml

Αυτό το σπρέι προστασίας θερμότητας χρησιμοποιείται σε κομμωτήρια και σε σπίτια. Η Nanoil δημιούργησε ένα ελαφρύ αποτελεσματικό σπρέι θερμικής προστασίας που ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών. Επιπλέον είναι σχεδιασμένο για να ενυδατώνει και να αποτρέπει μηχανικές βλάβες και γι’ αυτό θεωρείται πολλαπλών χρήσεων. Όταν ψεκάζετε στα μαλλιά το Nanoil Heat Protectant Spray, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υψηλότερη ρύθμιση θερμοκρασίας στο εργαλείο θερμότητας που θα επιλέξετε για να φτιάξετε τα μαλλιά σας—το προϊόν προστατεύει τα μαλλιά, ακόμα και σε θερμοκρασίες 440°F/220°C. Οι φυσικές πρωτεΐνες μεταξιού και η βιταμίνη Ε είναι τα δύο κύρια συστατικά που αυξάνουν την αντοχή της τρίχας προς τους επιτιθέμενους παράγοντες της θερμότητας. Η φόρμουλα ενυδατώνει τα μαλλιά και τα αφήνει όμορφα, όσο συχνά και να χρησιμοποιείτε πιστολάκι ή πρέσα.

2. Davines Melu Hair Shield

Μέγεθος → 8,45 fl. oz / 250 ml

Υψηλή ποιότητα σε συνδυασμό με αποτελεσματική προστασία θερμότητας—έτσι θα περιγράφαμε το Melu Hair Shield της Davines. Παρόλο που πρέπει να ξοδέψετε αρκετά γι’ αυτό, αξίζει γιατί τα αποτελέσματα και το επίπεδο προστασίας είναι μοναδικά. Όταν το ψεκάζετε στα μαλλιά είστε σίγουροι. Είναι προστατευμένα από υψηλές θερμοκρασίες και τα μαλλιά δεν καταστρέφονται από τις ισιωτικές, τα ψαλίδια, τα πιστολάκια ή τον ήλιο. Περιέχει εκχύλισμα σπόρων φακής Villalba και το Davines Melu Hair Shield προτείνεται σε μακριά και ταλαιπωρημένα μαλλιά κυρίως. Η υδρολυμένη κερατίνη είναι υπεύθυνη για την αντιστροφή της μηχανικής φθοράς από τη θερμότητα. Όλα τα θρεπτικά συστατικά διεισδύουν εις βάθος στην τρίχα και επανορθώνουν το σπάσιμο, διατηρώντας τα μαλλιά υγιή.

3. Sisley La Creme 230

Μέγεθος → 5,07 fl. oz / 150 ml

Σίγουρα δεν είναι το φθηνότερο προϊόν προστασίας που μπορείτε να αγοράσετε, αλλά σίγουρα αξίζει—αν το αντέχει η τσέπη σας. Κάνει θαύματα ακόμα και σε πολύ ταλαιπωρημένα, ξηρά και θαμπά μαλλιά. Ωστόσο όσοι έχουν λιπαρό τριχωτό θα πρέπει να χρησιμοποιούν προσεκτικά το Sisley La Creme 230 γιατί βαραίνει τα μαλλιά. Στους άλλους τύπους μαλλιών λειτουργεί καλύτερα. Όσον αφορά τη χρήση, το προστατευτικό σπρέι θερμότητας πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε βρεγμένα μαλλιά πριν το στέγνωμα. Έτσι παρέχεται προστασία στα μαλλιά από τη θερμότητα και τη φθορά. Επιπλέον, το Sisley La Complex 230 αποτελείται από ένα μείγμα λαδιών που προωθεί την απαλότητα, τη δύναμη και την λάμψη. Το φριζάρισμα και η στατικότητα μπορούν να καταπολεμηθούν. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από μία εφαρμογή.

4. Moroccanoil Protect Spray

Μέγεθος → 7,60 fl. oz / 225 ml

Άλλο ένα τέλειο προστατευτικό θερμότητας που προστατεύει από το κάψιμο της τρίχας, αλλά και πάλι, όσοι έχουν λιπαρά μαλλιά θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με το Moroccanoil Protect Spray. Η λιπαρή του φόρμουλα βαραίνει τα μαλλιά, γεγονός που οδηγεί σε μαλλιά δίχως όγκο. Το αργανέλαιο και η πανθενόλη στο προϊόν λειτουργούν καλύτερα για ξηρά, εύθραυστα και ταλαιπωρημένα μαλλιά, φυσικά. Όπως όλα τα προστατευτικά θερμότητας η Moroccanoil διασφαλίζει ότι τα μαλλιά δε φθείρονται από τα εργαλεία ή τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Επίσης βοηθάει το χτένισμα, το οποίο είναι λαμπερό και απαλό. Είναι ένα πολύ καλό προστατευτικό θερμότητας, αλλά δεν είναι για όλα τα πορτοφόλια.

5. Monat Studio One

Μέγεθος → 4,53 fl. oz / 134 ml

Το Monat Studio One θα το βρείτε κυρίως στα κομμωτήρια. Άρα, είναι επαγγελματικό προϊόν; Ναι, είναι, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν το προτιμούν οι συχνοί του πελάτες. Αν και το Monat Studio One είναι υπέροχο θερμοπροστατευτικό, είναι πανάκριβο. Αλλά αν δεν έχετε θέμα να ξοδέψετε λίγο παραπάνω, θα εκπλαγείτε πόσο καλό είναι το προϊόν. Η υδρολυμένη φυτική πρωτεΐνη προστατεύει τα μαλλιά από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ένα παράγωγο φυκιών αποτρέπει το σπάσιμο των ινών της τρίχας. Το εκχύλισμα μπιζελιού καταπολεμά την μηχανική φθορά. Γενικά αυτό το προϊόν χαρίζει λάμψη και απαλότητα. Το χρώμα παράλληλα δε ξεθωριάζει. Τέλος πρόκειται για ένα βίγκαν προϊόν.